TENTOONSTELLING: Artisanale kunst monastieke familie van Bethlehem

Van zaterdag 6 december tot en met zondag 21 december gaat er in het Diocesaan Pastoraal Centrum in Mechelen een tentoonstelling door met verkoop van artisanale kunst van de monniken en monialen van Bethlehem. In het kader van deze tentoonstelling zal E.H. Tim Peeters over de kartuizers spreken.
De Monastieke Familie van Bethlehem is nauw verwant met de kartuizerorde, daar zij beiden het charisma van de heilige Bruno delen. Dit is het charisma van de woestijnmonniken: een strikt contemplatief leven als kluizenaars, teruggetrokken uit de wereld, op het monotone ritme van eeuwenoude tradities en gebruiken.

Tim Peeters, priester van het aartsbisdom, zal ons kennis laten maken met de kartuizers, die vaak de strengste kloosterorde binnen de katholieke Kerk wordt genoemd. Hij is auteur van het boek 'Gods eenzame zwijgers. De spirituele weg van de kartuizers'. Voor dit boek ontving hij in 2008 de Prijs voor het Religieuze Boek. Aan de hand van geschiedenis en spiritualiteit, verhalen en beelden zal hij ons meenemen in deze mysterieuze wereld. Enkele jaren geleden kreeg hij immers de unieke kans om enkele weken mee te leven in een echt kartuizerklooster.

Waar: Diocesaan Pastoraal Centrum, Frederik De Merodestraat 18, 2800 Mechelen

Wanneer: Donderdag 11 december 2014 om 20u. Inkom € 6.

Tentoonstelling en verkoop: zaterdag 6 december tot en met zondag 21 december. Tijdens het WE van 10u tot 17u toegankelijk. Op woensdag, donderdag en vrijdag van13u tot 17u.

Meer info: www.depeerle.be tel 015/29.84.62 mail: depeerle@telenet.be